Manusi de examinare din latex sau din nitril? Alege informat!

19 aprilie 2022

Fie ca lucrezi in sistemul medical, in HoReCa, industria chimica sau beauty ti-ai pus cel putin o data aceasta intrebare. Ce mănusi sa alegi: manusi din nitril sau manusi din latex? Afla acum care sunt diferentele dintre ele, dar si care dintre acestea se potrivesc mai bine tipului de activitate profesionala pe care il desfasori.

 Verifica oferta Medplaza de manusi de examinare din latex si nitril.

Manusi din Latex

Latexul este un material natural care provine direct din arborii de cauciuc. Mănușile din latex sunt utilizate pe scara larga datorita elasticitatii si sigurantei oferite de material. Pentru ca ofera o protectie sportia impotriva bacteriilor, manusile din latex sunt potrivite in domeniul medical pentru consultatii si examinari. Din acelasi motiv, acestea pot fi fololosite cu incredere si in activitatile casnice de curatare si igienizare.  

Manusi din Nitril

Nitrilul este un compus din cauciuc sintetic care este utilizat in mod obisnuit pentru producerea manusilor de unica folosinta. Reprezinta solutia ideala pentru persoanele alergice la latex.

Manusile din nitril au o rezistenta ridicata, sunt confortabile si au o aderenta buna, ceea ce le face potrivite in activitati ce presupun un contact direct cu pielea, precum saloanele de infrumusetare ori studiorile de tatuaje.

Manusile din nitril sunt sigure si pentru utilizarea in industria alimentara. Pentru ca au o rezistenta chimica superioara manusilor din latex, acestea pot fi folosite in anumite sectoare din industrie care necesita manipularea unor substante toxice. 

In domeniul medical, manusile din nitril castiga din ce in ce mai mult teren, fiind potrivite pentru procedurile cu un risc ridicat atat in medicina generala, cat si in stomatologie.

O viziune de ansamblu asupra celor doua tipuri de manusi de examinare puteti vedea in graficul de mai jos in care s-au luat in calcul mai multe caracteristici ale acestora, in paralel:

Untitled-1-Apr-19-2022-10-29-10-45-AM

Referitor la pret, in prezent nitrilul castiga teren favorabil, ajungand putin mai accesibil decat latexul, iar tendintele sunt in continuare de in aceeasi directie.

 

La ce sa fii atent cand alegi unul dintre cele doua tipuri de manusi:
  • In functie de domeniul de utilizare, fii atent la grosimea si caracteristicile tehnice ale produsului;
  • Verifica documentatia produsului, standardele de productie precum si marcajul CE;
  • Manusile de unica folosinta sunt fabricate pentru diferite tipuri de marimi, de aceea este important sa alegi marimea care se potriveste mainii tale.

Tag-uri: manusi nitril, manusi latex, latex, nitril

Simina Cuculea

Scris de Simina Cuculea

Abonează-te la newsletter!

Ultimele articole