Alimente care te ajută să te ferești de coronavirus

9 decembrie 2020

Cercetătorii de la Imperial Collage of London au stabilit ce alimente trebuie să conțină alimentația ta zilnică, ca să ajuți organismul să prevină infecția cu coronavirus. Află care sunt aceste alimente și cum poți ajuta și tu la rapiditatea cu care se finalizează studiile științifice.

În timp ce cercetarea experimentală tradițională și metodele de cercetare standard ar putea dura ani de zile pentru a obține rezultatele dorite, abordarea de procesare bazată pe cloud dezvoltată de aplicația mobilă a DreamLab poate reduce drastic timpul necesar pentru a analiza cantitatea uriașă de date care există.

Cu un computer obișnuit care funcționează 24 de ore pe zi ar dura zeci de ani pentru a procesa datele. În mod colectiv, acest lucru va crea un supercomputer virtual care poate procesa milioane de calcule. Oamenii de știință de la Imperial College din Londra au prezis că 100.000 de utilizatori DreamLab care alimentează aplicația timp de șase ore în fiecare noapte timp de trei luni vor finaliza prima fază a cercetării.

Proiectul Corona-AI

Proiectul poartă denumirea de Corona-AI și utilizează inteligența artificială pentru identificarea unor combinații ale medicamentelor existente și moleculelor din diverse alimente uzuale care ar putea ajuta pacienții care au contactat boala sau care vor să se protejeze împotriva COVID-19.

Cercetătorii de la Imperial College London au anunțat descoperirile preliminarii ale cercetării în cadrul acestui proiect, inclusiv identificarea unor molecule cu proprietăți antivirale din alimentele obișnuite de proveniență vegetală, cum ar fi fructele de pădure (în special coacăze negre, merișor și afine), mere, portocale, lămâi, varză, broccoli, ceapă, usturoi, pătrunjel și fasole.

De asemenea, studiul a constatat că medicamentele obișnuite utilizate pentru combaterea tulburărilor cardiovasculare și metabolice – precum simvastatina, atorvastatina și metformina – ar putea fi utilizate și împotriva COVID-19. Descoperirile vor fi analizate în continuare de către cercetători, care spun că este necesară o validare clinică pentru a evalua potențialul impact al acestor molecule.

„Avem nevoie urgentă de noi tratamente pentru a aborda Covid-19”, a spus dr. Kirill Veselkov, lider al proiectului și profesor asistent în medicină computațională la Imperial College London. „Există medicamente existente deja care ar putea funcționa pentru tratarea bolii, iar marele lucru legat de medicamente existente este că știm deja că sunt sigure și, prin urmare se ppo administra rapid pacienților.

Cum poți ajuta în lupta cu coronavirusul?

  • În primul rând respectă măsurile de protecție;
  • Dacă ai suspiciuni de infectare testează-te rapid sub îndrumare medicală. Dacă testul este pozitiv te sfătuim să faci și testul PCR;
  • Instalează aplicația DreamLab pe dispozitive cu sistem de operare Android sau IOS și pune puterea de procesare a telefonului tău în slujba cercetătorilor;
  • Fii la curent cu toate noutățile din domeniu. Abonează-te la newsletter-ul nostru. Încercăm să aducem cât mai multe informații ce vor ajuta în lupta cu coronavirus.

Resurse

  1. Studiu Imperial College of London
  2. Blog Victor Kapra
  3. Information-age.com

Ⓒ Fotografie copertă Premium Freepik License

Tag-uri: Covid-19, Coronavirus, Protectie, Alimentatie, Prevenire

Tudor Stănică

Scris de Tudor Stănică

Content creator, SEO expert.

Abonează-te la newsletter!

Ultimele articole